PENTHOUSE, PALM JUMEIRAH, DUBAI, 203412

PENTHOUSE, PALM JUMEIRAH, DUBAI, 203412

The Brief

Use the retro interior design of this apartment as a back drop for a dramatic kitchen.

The Location

Palm Jumeirah.

The Project

The kitchen uses mostly low cabinetry with lots of drawers and pullouts. This made the entire space feel light and airy. The entire living, dining and kitchen area were completed in Parador LVT flooring which makes the space feel even larger and unites the areas.

The strong maritime pine finish in the base cabinets contrasts well with the white. The lowered bar area is in a different colour Silestone which is offset by the pure white of the kitchen tops.

The ceiling mounted extractor is the perfect solution if you don’t want to obstruct your view with a chimney style hood. Miele appliances complete the look.